2752023240 - 2752029311 Ωράριο: 10:00 -14:30 και 18:00-22:00

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

 

Τα κοσμήματα θέλουν προσεκτική χρήση και συντήρηση. Είτε λοιπόν φοράμε ένα κόσμημα που έχει συναισθηματική αξία, είτε επειδή απλά μας αρέσει, μέσα στο χρόνο επέρχεται μία φυσική φθορά.

Η πείρα μας στην επισκευή κοσμημάτων και η συνεργασία μας με έμπειρους τεχνικούς μπορούν να σας εξασφαλίσουν το τελειότερο αποτέλεσμα στην επισκευή κοσμημάτων, με το να αποκαταστήσουμε στην αρχική του μορφή, σχεδόν σε όποια  

ζημιά και να έχει πάθει. Μπορούμε να σας τα ανανεώσουμε!

 


• Αντικατάσταση λίθων

 

Εμπιστευτείτε έναν ειδικό για τον έλεγχο αυτό κυρίως αν πρόκειται για πολύτιμους λίθους. Μην ανοιγοκλείνετε ποτέ τα “δοντάκια” (καστόνια)που συγκρατούν μια πέτρα γιατί αποδυναμώνονται και σπάνε. Αν υπάρχει οποιαδήποτε φθορά πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν γιατί ενδέχεται να βλάψουν και την πέτρα. Αν έχει χαθεί μια πέτρα από το κόσμημα σας, έχει ραγίσει ή απλά πλέον δε σας αρέσει μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με κάποια άλλη. Αλλάζοντας μια πέτρα θα αλλάξει όλο το κόσμημα.

 

 

• Αλλαγή μεγέθους


Όταν ένα κόσμημα δεν εφαρμόζει στο σώμα μας είτε δεν το φοράμε ενώ θα το θέλαμε, είτε το φοράμε όπως όπως αλλά δείχνει ξένο πάνω μας ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το χάσουμε αν πρόκειται για παράδειγμα για δαχτυλίδι ή αλυσίδα χεριού. Δαχτυλίδια που θέλουν να μικρύνουν ή να μεγαλώσουν, αλυσίδες λαιμού ή χεριού με λάθος για εμάς μήκος είναι πράγματα που μπορούν να επισκευαστούν χωρίς μεγάλο κόστος.

 

 

• Επιχρύσωση, επιπλατίνωση


Ένα λευκόχρυσο κόσμημα όπως είναι αναμενόμενο μετά από συνεχή χρήση χάνει την λαμπερή του όψη, χλωμιάζει και μερικές φορές κιτρινίζει καθώς έρχεται στην επιφάνεια το βασικό του μέταλλο που είναι ο κίτρινος χρυσός. Αυτά χρειάζονται επιπλατίνωση για να αποκτήσουν και πάλι το άψογο φινίρισμά τους. Μια καλή επιχρύσωση επίσης είναι απαραίτητη σε περίπτωση των κοσμημάτων που έχουν αποτυπώσει πάνω τους σημάδια του χρόνου κι έχουν εμφανείς γρατζουνιές και φθορές.

 

 

 

 

• Ειδικές Επισκευές

 

Σπασμένα κοσμήματα ή κουμπώματα:
Αν δεν επισκευαστούν ΜΗΝ τα φοράτε γιατί θα τα χάσετε. Ελέγξτε τακτικά τα κουπώματα, σημεία που ενώνονται τα κοσμήματά σας και γενικά όπου μπορεί να υπάρχει φθορά από τη χρήση και δώστε το για επισκευή άμεσα.

 

 

Τα κοσμήματα που συνήθως δεν μπορούν να επισκευαστούν είναι:

  • Κοσμήματα που έχουν υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή.
  • Κοσμήματα κούφια και τσαλακωμένα
  • Συγκεκριμένοι τύποι πλεκτών αλυσίδων ή κοσμημάτων μηχανής
  • Κοσμήματα με τόσο μεγάλη φθορά λόγω παλαιότητας που η επισκευή τους καθίσταται αδύνατη ή ασύμφορη.

 

 

• Αντικατάσταση κοσμήματος

 

Αντικαταστήστε τα κοσμήματά σας με καινούρια ή άλλα προϊόντα από τα καταστήματά μας.

 

• Κατασκευή κοσμήματος

 

Η κατασκευή κοσμημάτων είναι μία διαδικασία που απαιτεί σαφήνεια, τεχνογνωσία και ακρίβεια. Μπορούμε να το κατασκευάσουμε καθώς διαθέτουμε πλήρες εργαστήριο και μία αξιόπιστη ομάδα, το δικό σας κόσμημα.