2752023240 - 2752029311 Ωράριο: 10:00 -14:30 και 18:00-22:00

Ρολόγια χειρός

Η ιστορία του ρολογιού ξεκινάει απο πολύ βαθειά πίσω στον χρόνο. Η ανάγκη και  η   ικανότητα  του ανθρώπου  να επισημάνει το πέρασμα του χρόνου, τον οδήγησε  στην επινοήση  διάφορων εφευρέσεων  για να επισημάνει  τη μετάβαση των ωρών, των λεπτών και - τελικά - των δευτερολέπτων, οι οποίες ήταν πιο αξιόπιστες από τις εκτιμήσεις που έκαναν οι ίδιοι οι άνθρωποι μέχρι την στγμή εκείνη.  Στην συνέχεια,  οι  εφευρέσεις αυτές  βελτιώθηκαν και τελειοποιήθηκαν , με αποτέλεσμα την δημιουργία των πιο σύνθετων ακριβέστερων και μικροσκοπικών εκδόσεων τους, των  ρολογιών χειρός  όπως όλοι τα ξέρουμε σήμερα.

Μερικοί  λένε ότι τα πρώτα ρολόγια χειρός δημιουργήθηκαν από τον Abraham Louis-Breguet το 1810 για την Βασίλισσα της Νάπολης. Με τους διάσημους κατασκευαστές  ρολογιών Patek Philippe να διεκδικούν επίσης τον τίτλο για την δημιουργία του πρώτου ρολογιού του κόσμου, το 1868, για μια κόμισσα της Ουγγαρίας. Η δημοφιλής όμως  παγκόσμια εμφάνισή του ανιχνέυεται στις αρχές του 20ου αιώνα.

Αρχικά, το ρολόγια χειρός αντιμετωπίστηκαν  στην Αμερική ως  μια καινούργια μανία των γυναικών και μια εφήμερη μόδα η οποία δεν θα κρατούσε πολύ.  Επίσης Θεωρούνταν απίστευτα ανακριβή  λόγω του μεγέθους τους . Αλλά αυτό άλλαξε δραστικά μετά το ξέσπασμα του του Α'  παγκοσμίου πολέμου , το 1914.

Οι  Αμερικανοί στρατιώτες και αεροπόροι,  αγωνίζόμενοι  μέσω της Ευρώπης, συνειδητοποίησαν ένα κοινό στοιχείο που είχαν με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους. Είχαν αρχίσει να τεντώνουν τα παλιά ρολόγια τσέπης στους καρπούς τους, για ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση σε αυτά. Η προσεκτική παρακολούθηση του χρόνου ήταν -και εξακολουθεί να είναι- ένα πολύ σημαντικό πράγμα για έναν αεροπόρο ή έναν στρατιώτη, καθώς διασφαλίζει ότι εκτελεί την αποστολή του όπως είχε προγραμματιστεί. Και, ως ο πρώτος μεγάλος πόλεμος  με  την ενσωμάτωση ραδιοφωνικών μεταδόσεων σε μάχη, ο ακριβής  χρονισμός ήταν υψίστης σημασίας.

Το 1916, στα μισά περίπου  του Α'  παγκόσμιου  πολέμου, οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο που παραδέχτηκαν ότι τα ρολόγια χειρός όχι μόνο δεν ήταν μια εφήμερη μόδα, αλλά στην πραγματικότητα ήταν  πολύτιμο και σημαντικό. Από τότε, το ρολόγια τσέπης άρχισαν να καταργούνται και τα ρολόγια χειρός να αποτελούν την πρώτη πλέον επιλογή  τόσο για τους άνδρες όσο και για γυναίκες.

Το 1892 οι Ελβετοί κατασκευαστές ρολογιών Omega παρουσιάζουν το πρώτο τους minute-repeating ρολόι, ένα φορητό ρολόι με κουδούνισμα.

Το 1905 ο Hans Wilsdorf, ιδρύει  την Wilsdorf & Davis, (μετέπειτα Rolex) , με έδρα το  Λονδίνο της Αγγλίας. Τα πρώιμα ρολόγια χειρός του, πωλούνται σε κοσμηματοπωλεία όπου οι κοσμηματοπώλες  τα πωλούν έχοντας βάλει την δική τους φίρμα.

Το  1908 το Brand της Rolex δημιουργήθηκε από τον Hans Wilsdorf.

Το 1913 η Seiko δημιουργεί το πρώτα ιαπωνικά ρολόγια χειρός.

Το 1916 ο  Patek Philippe παρουσιάζει τα πρώτα five-minute repeating  γυναικεία ρολόγια χειρός.

Το 1917 το Βρετανικό Γραφείο Πολέμου  ξεκινά να διανέμει  ρολόγια χειρός σε στρατιώτες.

Το 1923 ο John Harwood, ένας βρετανός επισκευαστής ρολογιών, κατοχυρώνει το αυτοματοποιημένο ρολόι χειρός.

Το 1924 ο Patek Philippe δημιουργεί το πρώτο ανδρικό ρολόι minute-repeating  για τον μηχανικό της αυτοκινητοβιομηχανίας, Ralph Teetor, τον άνθρωπος που εφήυρε το  cruise control.

Το 1927 Η Rolex προσέγγισε την Mercedes Gleitze, την πρώτη γυναίκα που θα διέσχιζε κολυμπώντας τη θάλασσα της  Μάγχης  και της ζήτησε να φορέσει, κατά το εγχείρημά της, ένα αδιάβροχο Rolex αποδεικνύεοντας  ότι τα ρολόγια Oyster  είναι αδιάβροχα.  Μετά από 10 ώρες στο νερό, το ρολόι συνέχιζε  λειτουργεί άψογα.

Το 1930 τα ρολόγια χειρός ξεπερνούν τα ρολόγια τσέπης σε αναλογία 50: 1

Το 1931 Η Rolex εισάγει το πρώτο ρολόι self-winding  στον κόσμο.  Αυτή η τεχνολογία εξακολουθεί να παραμένει κορυφαία  στον κόσμο των ρολογιών μέχρι σήμερα.

Το 1932 η Ωμέγα κυκλοφορεί το πρώτο ρολόι καραδύσεων  που διατίθεται στο εμπόριο παγκοσμίως.

Το 1940 η  Ωμέγα εκβιομηχανίζει τις μεθόδους  στην αντοχή στο νερό, την προστασία από τις κρούσεις και τον αντι-μαγνητισμό.

Το 1948 ο Patek Philippe ξεκινά την έρευνα πιθανών ηλεκτρονικών εφαρμογών στην κατασκευή ρολογιών.

Το 1953 η Rolex εγκαινιάζει το πλέον διάσημο ρολόι Submariner.

Το 1957 η Omega ξεκινάει τις σειρές ρολογιών Seamaster και Speedmaster.  Επίσης ιδρύεται η  εταιρεία Casio Computer Co.  αν και το πρώτο τους ρολόι δεν θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το 1978.

Το 1959 η Seiko, σε συνεργασία με την θυγατρική της εταιρία Epson, ξεκινά να αναπτύσσει το πρώτο electric quartz ρολόι.

Το 1965 το Omega Speedmaster γίνεται το επίσημο ρολόι της NASA.

Το 1969 η Seiko αρχίζει την μαζική παραγωγή του ηλεκρονικού  quartz movement ρολογιού. Επίσης Ο Neil Armstrong είναι ο πρώτος άνθρωπος που περπατάει στο φεγγάρι - και το κάνει φορώντας ένα Omega Speedmaster.

 

Πολλά στυλ ρολογιών με διαφορετικές  τεχνολογίες  έχουν περάσει από την μόδα από τότε που κατασκευάστηκε το πρώτο ρολόι  μέχρι σήμερα.  Σίγουρα αυτό δεν θα σταματήσει να γίνεται, αλλά το βασικό πνεύμα του ρολογιού είναι τόσο άθικτο όπως ήταν και μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Χάρη στην παγκοσμιοποίηση της αγοράς και την αυξημένη διαθεσιμότητα ποιοτικής τεχνολογίας, υπάρχουν πολλοί σχεδιαστές και κατασκευαστές ρολογιών που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια, πολλοί από τους οποίους δημιουργούν ανδρικά ρολόγια και γυναικεία ρολόγια  υψηλής ποιότητας σε μια μεγάλη ποικιλία τιμών και στυλ.

Στο www.hotprice.gr θα βρείς μια μεγάλη συλλογή από ρολόγια χειρός γνωστών κατασκευαστών , σε απίστευτες τιμές και μεγάλες εκπτώσεις , για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει στην καλύτερη τιμή της αγοράς.